Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Απονομή βραβείων του Α΄ Διευθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού της UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης





 Η τελετή βράβευσης για τον Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό

της UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Επιμέλεια Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Κατερίνα Φωκά

   Με επιτυχία έγινε το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, η τελετή βράβευσης για τον Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό της UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σπίτι της UNESCO στα Περατάτα και το θέμα του διαγωνισμού ήταν " η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα ".Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η κ. Αναστασία Παπαδάτου Αποστολοπούλου, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης και αναφέρθηκε στο εικαστικό έργο της που είναι επηρεασμένο από τον Οδυσσέα.   

   Την βράβευση των διακριθέντων έκανε η κ. Παναγιώτα Ζαλώνη, Διεθνής κριτικός ποίησης και εκδότρια του περιοδικού " Κελαινώ ".
   Παραβρέθηκαν πολλοί συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και την Κεφαλονιά και απαγγέλθηκαν διακριθέντα ποιήματά τους  .
   Η κ. Παναγιώτα Ζαλώνη στο τέλος της εκδήλωσης μας απάντησε στην ερώτηση μας πως της φάνηκε  το θέμα του διαγωνισμού " η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα " " Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πολύ σπουδαίο και πολλοί ανταποκρίθηκαν, γράφοντας για την ιστορική αλλά και την συμβολική έννοια του θέματος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εκατό.

   Τελειώνοντας η κ. Ζαλώνη αναφέρθηκε στην αγάπη της για την Κεφαλονιά και την επιθυμία της να επισκεφθεί ξανά το νησί μας.

     Μετά την τελετή βράβευσης, ακολούθησε μουσική εκδήλωση και μπουφές.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες:  Κατερίνα Φωκά
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου