Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΦΙΛΟΖΩΙΑ και ΠΟΙΗΣΗ στη ΛΑΜΙΑ

 

 
 Μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κι ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός που επιμελήθηκε η δική μας ποιήτρια και ζωγράφος Νίκη Βλάχου.
   Τα βραβεία απέσπασαν: Αντωνία Μιχελάκη, Μιλτιάδης Ζέρβας, Δήμητρα Καρυφύλλη, Χάρης Μελιτάς, Νίκος Μπατσικανής, Παρθένα Τσουκτουρίδου, Γιώργος Τζεβελεκάκης
Ελένη Ζαζχά, Ιωάννης Παναγάκος, Ασημίνα Παραδεισά, Βασιλική Πουλιάρη, Νίκος Αθανασιάδης, Χαρίκλεια Ταξάκη.
   Τα οοι΄ληματα που απαγγέλθηκαν, προσέφεραν στους καλεσμένους του Φιλοζωικού, αισθητική απόλαυση, συγκίνηση και ικανοποίηση στον φιλόζωο συναισθηματισμό τους κόσμο.
   Στην πρώτη φωτογραφία η Κριτική Επιτροπή στην τιμητική της θέση. Εκ δεξιών Ντίνος Μιχελής, Νίκη Βλάχου, Παναγιώτα Ζαλώνη, Γιάννης Κούτρας (του Βιβλιοπωλείου «Ο Οιωνός») και η εξαίρετη ποιήτρια της Λαμίας Βασιλική Νικοπούλου.
   Στην δεύτερη φωτογραφία οι ποιήτριες Νίκη Βλάχου, Νανά Κουντούρη, Παναγιώτα Ζαλώνη, και η Παρθένα Τσουκτουρίδου στο στέκι των πνευματικών ανθρώπων στο βιβλιοπωλείο «Οιωνός», όπου και παρουσίασαν το μυθιστόρημα της Παν. Ζαλώνη «Στη σκιά της ζωής».
   Στην τρίτη φωτογραφία ο Νίκος Μπατσικανής παρουσιάζει την προσωπικότητα της Π. Ζαλώνη, ενώ η Νανά Κουντούρη ετοιμάζεται σαν φιλόλογος να αναλύσει το πεζογράφημά της.
   Στην τετάρτη φωτογραφία, ο αγαπημένος του Κελαινώ, ο γιατρός και ζωγράφος, ποιητής και κριτικός Ντίνος Μιχελής πρώτος και καλλίτερος στην παρουσίαση της Παν. Ζαλώνη. Αριστερά του, η Αναστασία Μιχελάκη φιλόλογος και η διανοούμενη Παρθένα Τσουκτουρίδου, βραβευθείσα στον διαγωνισμό ποίησης του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου